100 jaar
scheepvaart geschiedenis

Elke dag opnieuw bouwen we verder op decennialange expertise. Onze diepgaande kennis en ervaring in de scheepvaart zorgt voor een antwoord op al jouw vragen over bulk, breakbulk, cargo en andere transporten die via het water verlopen. Geen binnenwater is ons te diep om jouw transportvraag aan te pakken. We vertellen je graag hoe ons verhaal is ontstaan en geëvolueerd.

oud schip
1926

Oprichting van de Northern Shipping Service

In 1926 werd de Northern Shipping Service (NSS) opgericht met een afdeling binnenvaart. Northern Shipping Service was de logistieke partner van de Franse staatsholding die eigenaar was van de zoutmijnen in Frankrijk. Het begrip ‘logistieke partner’ is zeer ruim omdat het ook overslag, opslag en vele diensten omvat die verband houden met het vervoer van goederen, met inbegrip van binnenscheepvaart.

 

Oprichting Coöperatie van Binnenvaart Ondernemers

CBO staat voor Coöperatie van Binnenvaart Ondernemers. Zij werd opgericht in 1994 en is gevestigd te Antwerpen. Haar leden zijn zelfstandige schippers met een eigen binnenvaartschip. Hierdoor beschikt zij over een bagage aan praktische ervaring die zij kan doorgeven.
CBO helpt de schipper waar dan ook nodig met zijn bedrijfsvoering. De laatste jaren is zij sterk gericht om jonge schippers, schippers die zelfstandig willen worden of schippers die geen kans krijgen bij de bank te helpen aan een eigen binnenschip.
Door zijn aandeelhouderschap in Barging Solutions kan zij aan haar leden schippers een belangrijk pakket van lading aanbieden. Voor Barging Solutions is zij een structuur die binnenvaartruimte ter beschikking heeft.

1994
1999

Fusie NSS en CBO

Op 14 december 1999 zijn de binnenvaartkantoren van NSS en CBO gefuseerd en behoudt men de naam CBO
In 1999 werd de binnenvaartmarkt een vrije markt. Aangezien het bevrachtingskantoor voor de binnenvaart van NSS en de binnenschipperscoöperatie CBO veel samenwerkten en in hetzelfde gebouw gevestigd waren, was het logisch dat ze fuseerden tot één structuur. Het bevrachtingskantoor van NSS had de binnenschippers met hun vrachtschip nodig en de binnenschippers met hun vrachtschip hadden werk nodig van het bevrachtingskantoor. Er was dus een perfecte match.

De geboorte van Barging Solutions

Barging Solutions zag het levenslicht op 2 juni 2016. Door verschillende overnames door de Euroports group werden ook de binnenvaartactiviteiten overgenomen. De noodzaak om deze samen te brengen binnen één bedrijf gaf Barging Solutions bestaansrecht.
Sindsdien bekleden we een sterke marktpositie als bevrachter voor bulk en breakbulk.

2016
2017

CBO als aandeelhouder

Op 1 maart 2017 werd CBO aandeelhouder van Barging Solutions.
Met de oprichting van Barging Solutions bleef Euroports over met 2 binnenvaartkantoren. Dit was geen goede basis. Aan de leden van CBO werd gevraagd om het klantenportfolio onder te brengen in Barging Solutions. In november 2016 werd dit overeengekomen en op 1 maart 2017 is dit in werking getreden. Hiermee werden de binnenvaartactiviteiten in één structuur ondergebracht.
CBO werd aandeelhouder in Barging Solutions. CBO werd een rasechte binnenvaartcoöperatie die de binnenvaartleden op verschillende vlakken bijstaat. De nieuwe eisen rond fossiele emissies (Fit For 55) maken de verwevenheid van CBO en Euroports Holding noodzakelijk voor de vernieuwing van de binnenvaartleden.

schip barging solutions

Meer over Barging Solutions?

Barging Solutions zorgt voor een vlotte logistiek langs Europese binnenwateren. Onze sterke kennis en ervaring met transport over de waterwegen binnen gans Europa maken ons de geschikte partner voor al jouw binnenvaarttransport. Jouw vracht is bij ons in veilige, deskundige en gepasioneerde handen.

Klaar voor vooruitgang?

Klaar om voortaan jouw binnenvaart transport naar een hoger, veiliger en sneller niveau te tillen? Daar zijn we blij om! Kom gerust kennismaken. We overlopen graag samen de mogelijkheden, geheel vrijblijvend. De koffie staat alvast klaar.