100 jaar
scheepvaartgeschiedenis

Elke dag opnieuw bouwen we verder op decennialange expertise. Onze diepgaande kennis en ervaring in de scheepvaart zorgt voor een antwoord op al jouw vragen over bulk, breakbulk, cargo en andere transporten die via het water verlopen. Geen binnenwater is ons te diep om jouw transportvraag aan te pakken. We vertellen je graag hoe ons verhaal is ontstaan en geëvolueerd.

oie_AHhEW9LpXbq9
1926

Oprichting van de Northern Shipping Service

In 1926 werd de Northern Shipping Service (NSS) opgericht met een afdeling binnenvaart. Northern Shipping Service was de logistieke partner van de Franse staatsholding die eigenaar was van de zoutmijnen in Frankrijk. Het begrip ‘logistieke partner’ is zeer ruim omdat het ook overslag, opslag en vele diensten omvat die verband houden met het vervoer van goederen, met inbegrip van binnenscheepvaart.

Oprichting Coöperatieve van binnenvaartondernemingen

Op 28 maart 1994 werd de Coöperatieve van Binnenvaartondernemingen c.v.b.a. (CBO) opgericht. Met het oog op de afschaffing door de Europese Commissie van de door de overheid georganiseerde binnenvaartmarkt, waren structuren nodig waarin de binnenvaartondernemers zich beschermd voelden. CBO was één van de drie toen opgerichte Belgische binnenvaartcoöperaties.

1994
1999

Fusie NSS en CBO

Op 14 december 1999 zijn de binnenvaartkantoren van NSS en CBO gefuseerd en behoudt men de naam CBO c.v.b.a. In 1999 werd de binnenvaartmarkt een vrije markt. Aangezien het bevrachtingskantoor voor de binnenvaart van NSS en de binnenschipperscoöperatie CBO veel samenwerkten en in hetzelfde gebouw gevestigd waren, was het logisch dat ze fuseerden tot één structuur. Het bevrachtingskantoor van NSS had de binnenschippers met hun vrachtschip nodig en de binnenschippers met hun vrachtschip hadden werk nodig van het bevrachtingskantoor. Er was dus een perfecte match.

De geboorte van Barging Solutions

Barging Solutions zag het levenslicht op 2 juni 2016. Door verschillende overnames door de Euroports group, meer bepaald binnen Manuport Logistics, werden ook de binnenvaartactiviteiten overgenomen. De noodzaak om deze samen te brengen binnen één bedrijf gaf Barging Solutions bestaansrecht. Sindsdien bekleden we een sterke marktpositie als bevrachter voor bulk en breakbulk.

2016
2017

CBO als aandeelhouder

Op 1 maart 2017 werd CBO aandeelhouder van Barging Solutions. Met de oprichting van Barging Solutions bleef Euroports over met 2 binnenvaartkantoren. Dit was geen goede basis. Aan de leden van CBO werd gevraagd om het klantenportfolio onder te brengen in Barging Solutions. In november 2016 werd dit overeengekomen en op 1 maart 2017 is dit in werking getreden. Hiermee werden de binnenvaartactiviteiten in één structuur ondergebracht. CBO werd aandeelhouder in Barging Solutions. CBO werd een rasechte binnenvaartcoöperatie die de binnenvaartleden op verschillende vlakken bijstaat. De nieuwe eisen rond fossiele emissies (Fit For 55) maken de verwevenheid van CBO en Euroports Holding noodzakelijk voor de vernieuwing van de binnenvaartleden.

schip_gekleurd_1

Meer over Barging Solutions?

Barging Solutions zorgt voor een vlotte logistiek langs Europese binnenwateren. Onze sterke kennis en ervaring met transport over de waterwegen binnen gans Europa maken ons de geschikte partner voor al jouw binnenvaarttransport. Jouw vracht is bij ons in veilige, deskundige en gepasioneerde handen.

Klaar voor vooruitgang?

Klaar om voortaan jouw vracht of bulktransport naar een hoger, veiliger en sneller niveau te tillen? Daar zijn we blij om! Kom gerust kennismaken. We overlopen graag samen de mogelijkheden, geheel vrijblijvend. De koffie staat alvast klaar.