Waarden en normen
Binnen Barging Solutions

Net zoals andere bedrijven hebben we onze eigen visie en missie. We delen graag onze waarden en normen met je zodat je ons beter leert kennen en beter begrijpt waarom we doen wat we doen.

Header_Over

Markt wordt complexer

Eerst en vooral moet je weten dat het landschap in de binnenscheepvaart de laatste jaren sterk veranderd is. In de beginjaren van de binnenvaart volstond het simpelweg om voor een bepaald product of een specifieke grondstof transport te voorzien van punt A naar punt B. Vandaag is de markt van het transport over binnenwateren veel complexer geworden. Daar waar vroeger eenvoudig goederentransport volstond, eist de markt vandaag een totaaloplossing of integraal concept.

Contact met klant wordt nog belangrijker

Klanten zijn vandaag – terecht – veeleisender dan enkele jaren geleden. Daar waar klanten vroeger genoegen namen met basisdiensten, zijn ze vandaag veelal op zoek naar pakketoplossingen of iemand die een gans proces uit handen neemt. Het modewoord vandaag is hiervoor ‘ontzorgen’.
Klanten zijn in ons geval bedrijven. Dat noemen we B2B-klanten. Een firma, klein of groot, heeft veel beslommeringen aan het hoofd. Dat geldt niet in het minst voor het regelen van het transport om bijvoorbeeld hun goederen bij de klant te krijgen. Bedrijven hebben veel te regelen, moeten rekening houden met talloze regeltjes en verplichtingen en hebben op hun beurt ook klanten met een aardig lijstje aan wensen en vereisten. Niet verwonderlijk dat deze bedrijven op zoek zijn naar een partner die hen alles inzake het transport uit handen neemt.

Synergie met veranderende markten

Barging Solutions heeft de veranderende markten tijdig opgemerkt en hierop snel en adequaat geanticipeerd. Onze missie is daarom: zorgeloos all-inclusive transport over het water aanbieden aan veeleisende klanten waarvoor enkel het beste net goed genoeg is.
Die veeleisendheid zit ‘m in zeer uiteenlopende zaken. Enkele voorbeelden:

– Het soort product dat moet vervoerd worden. Transport van break bulk vraagt bijvoorbeeld een andere aanpak dan het vervoer van meststoffen.
– Het tijdstip: moet het transport overdag of ’s nachts plaatsvinden? Hoe dringend is de levering?

Digitalisering: Waar vroeger op het bureel er continu getelefoneerd werd en elke bevrachter meerdere toestellen op zijn bureel had staan, gebeurt de communicatie met de schipper en de klant via moderne communicatiemethodes. De digitalisering neemt méér en méér zijn plaats. Om dit proces te versterkken heeft Barging Solutions een overeenkomst gesloten met DirectPort zodat ons kantoor in een evolutie van digitaliering is gekomen. Communicatie, documentstroom tussen de verschillende partijen, opvolgen schepen, … zit nu in een digitale werking.

– De veiligheidsvoorschriften: ten alle tijden dient rekening te worden gehouden met de veiligheids- en gezondheidsvoorschriften van de verschillende klanten. De schippers krijgen de nodige info hierover.
– De hoeveelheid of het volume van de producten die vervoerd moeten worden.
Wijzigende klantvisies: Voldoen is niet meer aan de orde. Overstijgen is de boodschap.

Barging Solutions zet daarom optimaal in op teamwork, vertrouwen en precisie.

Waarom we doen wat we doen

Het klinkt cliché en dat beseffen we. Maar bij Barging Solutions zetten we clichés om in staalharde realiteit en gaan we doelgericht voor kwalitatieve service, doorgedreven expertise en tevreden klanten én medewerkers.
Barging Solutions staat daarom voor:
– Integrale oplossingen op maat van de veeleisende klant
– Een vriendelijk woord, advies op maat en een helpende hand (of twee)
– Een ijzersterk deskundigenteam dat op elk moment voor je klaarstaat met raad en daad.
We zijn van mening dat je je job enkel goed kunt doen als je doet wat je graag doet. Wat je graag doet, doe je goed en dat bewijst ons team elke dag opnieuw. Zelfs in deze competitieve, veranderende wereld laten ze zich van hun beste kant zien en gaan ze tot het uiterste voor een ultieme klantentevredenheid.
Bij Barging Solutions zijn we van mening dat gewaardeerde werknemers met een evenwichtige work life balance die doen wat ze graag doen, zorgen voor een ongeëvenaarde kwaliteit en service op de werkvloer.

Totaaloplossing voor overzees goederenvervoer

Op basis van een doordachte visie, in combinatie met diepgaande kennis en expertise, heeft Barging Solutions zijn logistieke dienstverlening doorheen de jaren geoptimaliseerd en uitgebreid.

Klaar voor vooruitgang?

Klaar om voortaan jouw binnenvaart transport naar een hoger, veiliger en sneller niveau te tillen? Daar zijn we blij om! Kom gerust kennismaken. We overlopen graag samen de mogelijkheden, geheel vrijblijvend. De koffie staat alvast klaar.